Bejelentkezés
Bejelentkezés
Már rendelkezem mömax fiókkal
Elfelejtettem a jelszavam?
Még nem rendelkezem mömax fiókkal Most regisztrálok
mömax Club Card Hírlevél Áruházak


Kutyabarát mömax!

Ha szeretnél ellátogatni egy áruházunkba, de nem tudod rábízni kiskedvenced senkire se, ne csüggedj, hiszen a mömax áruházakba behozhatod a kutyádat is! Annak érdekében, hogy mindenki zavartalanul tudjon vásárolni üzleteinkben, megkérünk hogy a  Házirendet tartsd be.

Néhány fontos információ mielőtt elindulnátok:

 • Hozd magaddal az oltási kiskönyvet, mert a Házirend értelmében leellenőrizhetik kollégáink az áruház területén
 • Kutyusodat pórázon vezetve, amennyiben jelleme indokolja szájkosárral viheted be
 • A mozgólépcső használatakor fokozottan figyelj a kutyádra, hiszen kiemelt balesetforrás számukra! Mozgólépcsőn kutyát kézben kell szállítani!
 • Élelmiszert árusító és értékesítő helyiségekbe kutya nem léphet be!

Lentebb görgetve ezen az oldalon megtalálhatod, illetve letöltheted PDF formátumban is a Házirendet. Vigyázzunk egymás és kedvenceink testi épségére!

kutya-poloban-teaser-3

Házirend kutyával érkezők számára

Az MMXH Lakberendezési Kft. állatbarát vállalatként a jól szocializált kutyával és a házirend által engedélyezett egyéb állattal rendelkezők részére lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy kedvencükkel együtt látogathassák a mömax áruházakat. A minél harmonikusabb együttlét és a vonatkozó jogszabályoknak való megfelelés érdekében az alábbi házirendet minden állattal érkező köteles betartani.

 

 • 1. Az MMXH Lakberendezési Kft. mömax áruházának területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül kis- és nagytestű kutyák, és egyéb kisállatok, úgymint; macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb házi kedvencek beléphetnek és mindazon területre is bevihetők, ahol eladás történik, az élelmiszert árusító és értékesítő helyiségeket kivéve.
 • 2. Az MMXH Lakberendezési Kft. mömax áruházában található büfé területére kisállatot nem lehet bevinni, kivéve a vakvezető/segítő kutyákat.
 • 3. Nem hozhatók be az MMXH Lakberendezési Kft. mömax áruházának területére madarak, vadállatok, egzotikus állatok, valamint haszonállatok.
 • 4. Az MMXH Lakberendezési Kft. mömax áruházában engedélyezett részre pórázzal felvezetve vagy hordozóban hozhatók be kutyák és egyéb kisállatok. A pórázt a vásárlónak folyamatosan kézben kell tartania, tilos az állatot az áruházban vagy az áruház kiegészítő létesítményeiben, különösen a parkolóban őrizetlenül hagyni.
 • 5. A kutyák számára a mozgólépcső, mozgójárda elsődleges balesetforrás, ezért a kutya biztonsága érdekében, azokban az áruházainkban, ahol ilyen eszköz működik, igénybevétel esetén a kutyákat kézben kell szállítani, különösen a felés lelépéskor. Ezen szabály alól kivételt képeznek a vakvezető kutyák.
 • 6. Kutyát és egyéb kisállatot csak olyan személy vezethet, aki az eb/kisállat irányítására, kezelésére és féken tartására alkalmas.
 • 7. A felvezető/behozó személy csak egészséges, jól szocializált, megfelelő idegrendszerű, tiszta, ápolt ebet/ kisállatot hozhat be és vezethet az áruházak engedélyezett területén, oly módon, hogy az más testi épségét, egészségét ne veszélyeztesse, nyugalmát ne zavarja, félelmet ne keltsen és/vagy anyagi kárt ne okozzon.
 • 8. Veszélyes ebet kizárólag a harapás lehetőségét megakadályozó, biztonságos szájkosárral és kibújást megakadályozó nyakörvvel/hámmal, két méternél nem hosszabb, nem kihúzható pórázon, a megfelelő személy felügyeletével szabad vezetni.
 • 9. Egyéb kisállat behozatala az áruház területére csak hordozóban megengedett.
 • 10. Az ebet/ kisállatot felvezető/behozó személynek fokozottan kell figyelnie az áruház rendjére és tisztaságára.
 • 11. Az MMXH Lakberendezési Kft. mömax áruházának területén az eb/ kisállat által okozott minden kárért a felvezető, a hordozóban behozó személy, valamint a kutya/ kisállat gazdája felelős mind büntetőjogi, polgárjogi és szabálysértési szempontból, így károkozás esetén is kizárólag felvezetőt, behozót, illetve a gazdát terheli bárminemű kártérítési felelősség.
 • 12. Az MMXH Lakberendezési Kft. mömax áruházban engedélyezett területeire kizárólag chippel ellátott, veszettség ellen beoltott kutyát lehet behozni.
 • 13. Az MMXH Lakberendezési Kft. mömax áruházban engedélyezett területeire kizárólag egészséges állapotban lévő kisállatot lehet behozni, mely rendelkezik a szükséges egészségügyi előírásoknak megfelelő dokumentumokkal.
 • 14. A felvezető/behozó személynek magával kell hoznia a kutya/kisállat oltási könyvét vagy az állat útlevelét, egészségügyi dokumentumait, amelyet az MMXH Lakberendezési Kft. szakszemélyzetének, valamint biztonsági személyzetének kérésére fel kell mutatnia abból a célból, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a megfelelő oltás megléte.
 • 15. Az MMXH Lakberendezési Kft. fenntartja magának a jogot, hogy szükség esetén szakember segítségével ellenőrizze a kutya/ kisállat oltási könyvét/útlevelét és az azonosító chip meglétét, illetve az egészségügyi okmányait.
 • 16. Az MMXH Lakberendezési Kft. fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a kutyát/ kisállatot felvezető/behozó személy nem tudja felmutatni a kutya/ kisállat oltási könyvét/útlevelét/egészségügyi okmányait, akkor a kutya/ kisállat és a felvezető/behozó személy az áruház területéről kivezethető.
 • 17. Az MMXH Lakberendezési Kft. fenntartja magának a Jogot, hogy amennyiben a kisállatot felvezető/behozó személy a jelen Házirend valamely rendelkezését megszegi, akkor az eb/kisállat és az ebet/kisállatot felvezető/behozó személy az áruház területéről kivezethető.
 • 18. Az MMXH Lakberendezési Kft. fenntartja magának a Jogot, hogy amennyiben a kutya/ kisállat nem rendelkezik azonosító chippel, megfelelő egészségügyi okmányokkal akkor a kutya/ kisállat és az ebet/ kisállatot felvezető/behozó személy az áruház területéről kivezethető.
 • 19. Amennyiben az eb/ kisállat a mömax áruház területen piszkít, azt a felvezető/behozó személynek kötelező feltakarítania és egyben az információs pultban lévő munkatárs számára jelezni az eseményt és kérni fertőtlenítő takarítást.
 • 20. A behozott kutyával/ kisállattal elkövetett sérülést okozó vagy sérülés veszélyét magában hordozó agresszió rendőrségi feljelentést von maga után.

Vigyázzunk egymás és kiskedvenceink testi épségére!