Avokádó hummusz készítése otthon

Egészséges és hihetetlenül finom!

A zöld finomság

Függetlenül attól, hogy teljes kiörlésű kenyér bagett vagy keksz - a friss, kenhető feltétek most nagy népszerűségnek örvendenek. Különösképpen a keleti eredetű hummusz a szupermarketek hűtőszekrényeinek nélkülözhetetlen része. A hummusz valójában pürésített csicseriborsó tahinivel, olívaolajjal, citromlével és különféle fűszerekkel keverve. Még véletlenül se felejtsük el a köményt!

Kipróbáltunk egy változatot friss avokádóval és meg is kóstoltuk!

Avokádó hummusz hozzávalók

  • 2 puha avokádó
  • csicseriborsó konzerv
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál tahini paszta (szezámpüré)
  • friss lime leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • kömény
  • mixer

Így kezdj hozzá az elkészítésnek

Szedd ki a csicseriborsót a konzervből, öblítsd le és tedd a turmixgépbe. Hámozz meg 2 gerezd fokhagymát és az avokádót, majd facsard ki a lime-ot.
Tedd a turmixgépbe az olívaolajat, a tahini pasztát, a két hámozott fokhagymát és a frissen facsart lime levét. Aki szeretné, már ennél a lépésnél is össze turmixolhatja a hozzávalókat. Akárhogy is döntesz, utolsó lépésként add hozzá a két meghámozott avokádót és egy csipet köményt, fűszereket.
Végezetül mixeld össze őket jó 2 percen keresztül, amíg egy homogén masszát nem kapsz.
Szedd ki egy tálba az így elkészült hummuszt és egy kis olívaolajjal és gyógynövényekkel tálalhatod is. A legjobb ebben az ételben, hogy nem csak egészséges, de finom is!