Avokádó hummusz készítése otthon
Egészséges és hihetetlenül finom!
A zöld finomság
Függetlenül attól, hogy teljes kiörlésű kenyér bagett vagy keksz - a friss, kenhető feltétek most nagy népszerűségnek örvendenek. Különösképpen a keleti eredetű hummusz a szupermarketek hűtőszekrényeinek nélkülözhetetlen része. A hummusz valójában pürésített csicseriborsó tahinivel, olívaolajjal, citromlével és különféle fűszerekkel keverve. Még véletlenül se felejtsük el a köményt!
Kipróbáltunk egy változatot friss avokádóval és meg is kóstoltuk!
Kipróbáltunk egy változatot friss avokádóval és meg is kóstoltuk!
Avokádó hummusz hozzávalók
- 2 puha avokádó
- csicseriborsó konzerv
- 4 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál tahini paszta (szezámpüré)
- friss lime leve
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors
- kömény
- mixer

Így kezdj hozzá az elkészítésnek
Szedd ki a csicseriborsót a konzervből, öblítsd le és tedd a turmixgépbe. Hámozz meg 2 gerezd fokhagymát és az avokádót, majd facsard ki a lime-ot.


Tedd a turmixgépbe az olívaolajat, a tahini pasztát, a két hámozott fokhagymát és a frissen facsart lime levét. Aki szeretné, már ennél a lépésnél is össze turmixolhatja a hozzávalókat. Akárhogy is döntesz, utolsó lépésként add hozzá a két meghámozott avokádót és egy csipet köményt, fűszereket.


Végezetül mixeld össze őket jó 2 percen keresztül, amíg egy homogén masszát nem kapsz.

Szedd ki egy tálba az így elkészült hummuszt és egy kis olívaolajjal és gyógynövényekkel tálalhatod is. A legjobb ebben az ételben, hogy nem csak egészséges, de finom is!