Karácsonyi manó fenyőből és mohából

Téli dekoráció

Gondolkoztál már rajta, hogy hogyan tudnál egy grincsfához hasonló dekorációt készíteni saját kezűleg? Mi tudunk egy megoldást és meg is mutatjuk lépésről-lépésre, hogy lesz egy adag fenyőágból és mohából kreatív ünnepi dekoráció. Engedj utat a kreativitásodnak és hozd létre karácsonyi dekorációd egyedi elemeit saját magad!
Kezdjünk is neki!

Ezekre lesz szükséged:

  • Moha
  • Fenyőág
  • Zuzmó
  • Fényfüzér
  • Karácsonyfa gömb
  • Fogó és oldalvágó
  • Virágdrót
  • 2 drótháló (kb. 45x25cm és 45x15cm)

Így kezdj hozzá a karácsonyi manókhoz

Első lépésként vágj le a drótfonatból egy-egy részt két méretben: 45x25cm és 45x15cm (attól függően változtathatod ezt a méretet, hogy mekkora manót szeretnél készíteni).

Ha megvannak a kivágott rácsok, formázd őket kúp formájúra, majd rögzítsd egymáshoz az elemeket. A nagyobb kúp képezi a manó testét, míg a keskenyebb lesz a sapka, melyet a „testre” kell rögzítened dróttal. Ha jól illesztetted össze a két részt egy magas kúpot fogsz kapni, melynek a tetejét Mikulás-sapka szerűen elhajlíthatsz.
 
Ha elkészültél a manó vázával, elkezdheted a fenyőágakat a kúpba helyezni. Célszerű az ágakat egy kör alakú csokorba fogni és úgy behelyezni a rácsba. Végül virágdróttal rögzítsd az ágakat. Ügyelj rá, hogy ne maradjon ki egy fenyőág sem!
Miután elkészültél a manó testével következhet a sapka! Ennél a résznél lesz szükséged a mohára. Akkor tudod elérni a legszebb eredményt, ha sikerül nagyobb, összefüggő darabokat találnod a gyűjtés során, mivel ezeket egyszerűbb a drótháló körül rögzíteni. Ebben az esetben is használhatod a virágdrótot.
Majdnem kész is vagy, már csak a szakáll hiányzik. Ehhez használj szárított zuzmót, a rögzítéshez pedig virágdrótot. Karácsonyi jelleget a különböző dekorációs elemek segítségével tudsz adni a figurának: piros karácsonyfa gömb az orr, egy másik pedig a Mikulás sapka bojtja és máris alakot öltött előtted a saját karácsonyi manód!
Tovább fokozhatod a hangulatot, ha a sapka köré LED-fényfüzért tekersz!