Friss, laktató és kreatív: tavaszi szendvicstorta
A tavaszi és nyári időszakban gyakran vágyunk könnyedebb ételekre, amelyek friss zöldségekkel és gyümölcsökkel készülnek. Ilyenkor a pikáns szendvicstorta remek alternatíva lehet a nehezebb fogások helyett: nemcsak látványos, de ízletes is, ráadásul variálhatjuk az összetevőket ízlésünk szerint – készíthetjük sonkával, szalámival vagy akár lazaccal.
Hozzávalók:
- kb. 20 szelet toastkenyér (teljes kiőrlésű is lehet)
- 150-200 g sonka
- 150 g reszelt sajt
- 200 g natúr krémsajt
- 200 g fűszeres krémsajt
- friss zöldségek (uborka, paradicsom, retek stb.)
- metélőhagyma, petrezselyem vagy bazsalikom
- 2 keményre főtt tojás
- mustár

Íme a recept, lépésről lépésre ⤵
Előkészítés: Kezdjük a zöldségek alapos megmosásával, majd szeleteljük vagy kockázzuk fel őket. A sonkát hagyhatjuk szeletekben, de ha keményebb felvágottat (például szalámit) használunk, érdemes azt is apró kockákra vágni. A toastkenyér héját vágjuk le. Tipp: a kenyérhéjat ne dobjuk ki, megszárítva remek levesbetét lehet belőle!


Rétegezés: Béleljük ki a tortaformát toastkenyérrel, szükség esetén igazítsuk méretre a szeleteket. Kenjük meg a kenyér tetejét a fűszeres krémsajttal, majd rétegezzük rá az uborkaszeleteket, paradicsomot vagy retket, sonkát és reszelt sajtot. Adjunk hozzá egy kevés mustárt is. Ezt követően újabb réteg toastkenyér következik. Folytassuk a rétegezést ugyanígy: krémsajt, zöldségek, tojás és sonka kerüljenek egymásra. Addig ismételjük a folyamatot, amíg megtelik a tortaforma. Az utolsó réteg toastkenyér legyen.


Hűtés: Fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Díszítés: A hűtési idő alatt vágjuk méretre a metélőhagymát és keverjük simára a natúr krémsajtot. Vegyük ki a tortát a formából, kenjük be kívülről krémsajttal, majd díszítsük metélőhagymával és zöldségekkel.


Tálalás: A szendvicstorta nemcsak gyönyörűen mutat az asztalon, hanem garantáltan mindenkit lenyűgöz az ízével is! Ideális választás kerti partikra vagy családi összejövetelekre – próbáld ki te is bátran ezt az egyszerűen elkészíthető és sokoldalúan variálható receptet!
