Táskarugós matrac

A pihentető alvás alapja a minőségi ágy és matrac, melynek kiválasztása a nagy választék miatt nem egyszerű feladat. Alvásunk minősége nagy hatással van egész napos tevékenységünkre, így érdemes körültekintően választani a matracok közül. A rendkívül kényelmes táskarugós matrac előnyei közé sorolhatjuk a nagy teherbírást és a jó alátámasztást.
A matrac felépítésének köszönhetően kiválóan alkalmazkodik a testünk formájához. Tökéletes választás azok számára, akiknek gerinc problémája miatt a matrac alátámasztása elsődleges. A táskarugós matrac kínálatunkban többféle méretben és variációban megtalálható.

accessibility.listing.screenReader.filterbar

27 termék

27 termék
27-ból 27 termék látható

Hangulatunkat nagyban befolyásolja, hogy milyen volt az éjszakánk. A pihenés létfontosságú a szervezetünk számára, hiszen hatékonyságunkra, produktivitásunkra ösztönzőleg hat. Áruházunk kínálatában több, különböző típusú matrac is megtalálható széles választékban, nézzük a táskarugós matracok előnyeit részletesebben.

Táskarugós matrac előnyei

A táskarugós matrac tartósabb, mint a bonellrugós kivitelezés. A táskarugóban lévő nagy számú rugók jobban eloszlatják a terhelést a matracon, mint más típusú fekvőfelületek esetén. A felület áthullámzását kiküszöböli a táskarugós megoldás, így amikor partnerünk az ágy egyik oldalán megmozdul, a saját oldalunkon ez nem zavaró. 
A gerincoszlopot is jobban tartja a táskarugós matrac, hatékonyan alkalmazkodik a test vonalához. Tovább tudjuk tehermentesíteni a csigolyákat, ha a matrac több rétegben kerül kialakításra, más típusú anyagokkal kiegészülve. A dupla matracban több különböző zóna található, így mint egy szendvics formájában, több réteget helyeznek egymásra. A táskarugók és bonellrugók közé komforthab réteg került, ezáltal megnő a terhelhetőség és a komfortérzet is. 

Matrac választás előtt

A matracok kiválasztásakor fontos figyelmet fordítani a keménységre. Sokan esküsznek a nagyon kemény ágyra, mások azonban nem tudnak elaludni, ha nem süpped be valamennyire alattuk a matrac. A keménység mértéke általában a matracban található mag típusától függ. A többzónás kialakítás szintén hatással van a keménységre. A komforthab belsővel készült táskarugós matracok tökéletes tartást biztosítanak számunkra.
A matracok kiválasztásánál mindig vegyük figyelembe a pontos méretezést, nemcsak a szélességre ügyelve, hanem a vastagságra is. Egyes táskarugós matracok a többszörös rétegzés miatt akár 30 cm-nél is magasabbak lehetnek, így olyan keretet válasszunk, melybe ez belefér. Arra is ügyelnünk kell, hogy az ágykeret magasságához a matrac vastagsága is hozzáadódik, így jóval magasabb lesz az ülőmagasság, mint a hagyományos ágyak esetében. Idősebb vagy alacsonyabb vásárlók jól gondolják át az ágykeret és a matrac együttes méretét.
A nagyobb méretű matracok áthúzásának megkönnyítésére, az ágybetét kiemelésére a keretből hordozófülek kerültek felvarrásra. Egyes modellek levehető és mosható huzattal is rendelkeznek.

A vásárlás menete

Táskarugós matracaink megvásárlására áruházaink bármelyikében van lehetőséged. Ennek előnye, hogy az üzleteinkben kiállított matracok kipróbálhatóak. Érdemes hosszabb időt eltölteni egy-egy darabon, így kiderülhet, hogy melyik keménységű matrac a számodra legmegfelelőbb. Szakértő kollégáink segítenek kiválasztani a pontos méretet és az összetételt. Egyedi méretben történő megrendelésre szintén van lehetőség, így biztosítva lesz a tökéletes pihenés.